GouvActu AdmiNet

Accueil > Comité économique et social européen > Vers des systèmes alimentaires plus durables - la transformation doit être inclusive et équitable, déclare le CESE

Vers des systèmes alimentaires plus durables - la transformation doit être inclusive et équitable, déclare le CESE

vendredi 18 juin 2021

Sustainable food Systems
" Version anglaise. La version française sera disponible bientôt" On World Sustainable Gastronomy Day, the EESC stresses the importance of setting the sustainability bar high on how the world should aspire to feed itself in the coming decades. It is critical to take into account where ingredients come from, how food is grown and how it gets from farms to our forks, and to carry out the urgent transformations needed to achieve more sustainable food systems. All citizens and stakeholders across all food chains, in the EU and elsewhere, should benefit from a just and inclusive transition, especially in the aftermath of the COVID-19 pandemic and the economic downturn.

Voir en ligne : Comité économique et social européen / Vers des systèmes alimentaires plus durables - la transformation doit être inclusive et équitable, déclare le CESE

Du même site

Comité économique et social européen